ساسان قاسمي با اشاره به اينکه روستاي خراشاد از نظر بافت تاريخي ويژگي بارزي ندارد، اظهار داشت: اما ويژگيهاي بافت سنتي آن چون اشتغال مردان در بخش دامداري و فعاليت چشمگير زنان در توليد پارچههاي سنتي همه را شگفت زده ميکند.
وي ادامه داد: زنان روستاي خراشاد همگي در توليد پارچههاي سنتي اشتغال دارند و به خوبي ميتوان شاهد فعاليت سه نسل در توليد اين پارچهها بود.
مدير کل توسعه و ترويج اين معاونت با بيان اينکه توليد پارچههاي سنتي در ميان قشر تحصيلکرده اين روستا نيز شايع است، گفت: خوشبختانه فعاليت در اين زمينه به خوبي در ميان تمامي اقشار و در هر سطح از تحصيل نهادينه شده است.
قاسمي تصريح کرد: در اين روستا شرکت تعاوني روستايي زنان خراشاد وظيفه حمايت از هنرمندان را در زمينه توليد، پخش آن در سطح استان و صادرات سفارشي به کشورهاي مختلف جهان برعهده دارد.
وي اضافه کرد: با توجه به فعاليت گسترده مردم اين روستا در بخش هنرهاي سنتي و صنايعدستي پيشنهاد تبديل آن به عنونن نخستين روستاي هدف صنايعدستي کشور مطرح شد.
اين مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: اين پيشنهاد پس از بررسي جوانب مختلف کار گرفته شد و تصميم بر اين شد که معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي استان با همکاري معاون گردشگري نخستين اقدامات را انجام دهند.
ساسان قاسمي با تأکيد بر اينکه اين روستا به عنوان يک نمونه مورد توجه قرار ميگيرد، افزود: در صورت رسيدن به نتايج نهايي و موفقيت اين طرح، ساير روستاهاي کشور نيز مورد شناسايي و بررسي قرار ميگيرند.
وي در ادامه گفت: نخستين روستاي هدف صنايعدستي کشور محل رفت و آمد گردشگران داخلي و خارجي است و اين موضوع ميتواند در اقتصاد هنرمندان و صنعتگران اين منطقه تأثير بسياري داشته باشد.
مدير کل توسعه و ترويج معاونت هنرهاي سنتي خاطرنشان کرد: همچنين اين اداره کل نيز در ارتباط با دفتر گردشگري روستايي و عشايري سازمان ميراث فرهنگي کشور روند اجرايي اين کار را دنبال ميکند./111
انتهای پیام/